Agion

categorie: energy | gepost op 2 august 2010

Stedelijke Bouwvakschool

Infinum verzorgt de passiefhuis-begeleiding voor het project te Dilsen-Stokkem.
De Stedelijke Bouwvakschool te Dilsen-Stokkem werd in 1968 opgericht als een van de eerste scholen voor buitengewoon secundair onderwijs in Limburg. Het toenmalige gemeentebestuur startte met 3 afdelingen: Hout, Bouw & Centrale-verwarming/Sanitair. In 1973 kwam de afdeling Schilderen erbij, en momenteel biedt de school 4 opleidingen aan: Werkplaatsschrijnwerker, Metselaar, Schilder-Decorateur & Hoeklasser.
Dit project omvat de bouw van nieuwe werkhallen, klaslokalen, kleedkamer, etc. en dit voor een totale bruto oppervlakte van 5443 m². Dit maakt dat deze passiefschool een van de grootste projecten is van de 24 geselecteerde projecten.

Passiefschool

De Vlaamse regering besliste op 23 mei 2008 dat er 24 passiefscholen zullen worden gebouwd. Alle onderwijsnetten en -niveaus (behalve het hoger onderwijs) stappen mee in dit project en zorgen samen voor een oppervlakte van maar liefst 65.565 m². Voor deze scholen maakt de regering zo’n 21 miljoen euro vrij. De meerkost als gevolg van passiefbouwen wordt volledig gesubsidieerd.

 

Agion
Ellipsgebouw
Koning Albert II-laan 35 bus 75
1030 Brussel

Laatste Nieuws

Ook in 2013 wordt het vertrouwen in Infinum bevestigd als solide partner in diverse projecten!

29 january 2013

Zo zal Infinum het projectmanagement uitvoeren voor de herontwikkeling van 2 grote retailsites in opdracht van de internationale vastgoedgroep Redevco.

Infinum werd tevens aangesteld als extern milieucoördinator van het volledige Vlaamse terminalnetwerk van het olieconcern ARGOS Group.

Ook onze expertise in energie gerelateerde materies wordt bevestigd door onder meer de studie voor de grootschalige herontwikkelingsprojecten “Waeslandia Fase 2” en “Rootputstraat-Vijfstraten” aan onze portefeuille toe te voegen.

 

Wenst u meer informatie?

Neem dan snel contact op met ons!
Bel +32 (0)3 289 74 87 of stuur een bericht.